Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ-ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  • Στη διάρκεια του έτους 1997 υπήρξε ενεργή συμμετοχή σε πρόγραμμα πρόσθετης δίμηνης πρακτικής άσκησης με θέμα «Χωροταξικός Σχεδιασμός της ευρύτερης περιοχής του Χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου Νομού Φλώρινας», στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΠΕΑΕΚ του 2ου Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δασικής Τεχνολογίας του Τομέα Συγκομιδής και Τεχνολογίας Δασικών Προϊόντων του Τμήματος της Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
  • Μέλος σε Ομάδα Εργασίας του Τ.Ε.Ε. / Τ.Δ.Μ. (Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας) με θέμα «Θέσεις του Τ.Ε.Ε. / Τ.Δ.Μ. για την ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού και του χιονοδρομικού κέντρου Βίγλας – Πισοδερίου» σύμφωνα με την αριθμ. 151 απόφαση που λήφθηκε στην 24η Συνεδρίαση στις 10 / 06 / 2003 του Τ.Ε.Ε. / Τ.Δ.Μ. (το παραδοτέο εδώ).
  • Μέλος της ερευνητικής ομάδας για την έρευνα με τίτλο : “Διερεύνηση και αποτύπωση προβλημάτων και  αναγκών εργατικού δυναμικού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κατά την περίοδο της ενεργειακής μετάβασης – απολιγνιτοποίησης”. Η έρευνα εκπονήθηκε από το Τμήμα Περιφερειακής και Διασυνοριακής Ανάπτυξης, της Σχολής Οικονομικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για λογαριασμό του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού – Ο.Α.Ε.Δ. και χρηματοδοτήθηκε από τον Ο.Α.Ε.Δ. το έτος 2020, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 3906/78/14.07.2020 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ (ΑΔΑ:ΨΠΩ34691Ω2-465), από 01/08/2020 μέχρι 30/11/2020. Σύμφωνα με το απόσπασμα πρακτικού της συνεδρίασης με αριθμό 374/29-07-2020 της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.), το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο με ΑΔΑ: Ψ8ΕΚ469Β7Κ-ΖΙΑ του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έλαβε την απαιτούμενη από το νόμο δημοσιότητα, αναφέρονται τα μέλη της ερευνητικής ομάδας με επιστημονικά υπεύθυνο τον κ. Λοΐζου Ευστράτιο.
  • Μέλος της ερευνητικής ομάδας στο πλαίσιο της Πράξης «AGROTOUR – Νέες τεχνολογίες και καινοτόμες προσεγγίσεις σε σχέση με την Αγροδιατροφή και τον Τουρισμό για την ενίσχυση της περιφερειακής αριστείας στην Δυτική Μακεδονία» (MIS 5047196) που εντάσσεται στη Δράση «Ενίσχυση των Υποδομών Έρευνας και Καινοτομίας» και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Η έρευνα έχει ως φορέα υλοποίησης το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας (https://agrotour.uowm.gr). Η συμμετοχή στην έρευνα ξεκίνησε τον Αύγουστο του 2021 και τελείωσε το Φεβρουάριο του 2023.
  • Μέλος της ερευνητικής ομάδας για την έρευνα με τίτλο : “Επιστημονική αναζήτηση αιτιώδους σχέσης μεταξύ των ποιοτικών χαρακτηριστικών του μελιού Καστοριάς και της γεωγραφικής προέλευσης του”. Η έρευνα εκπονήθηκε από το Τμήμα Γεωπονίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, για λογαριασμό της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς από 26/10/2022 μέχρι 31/12/2022. Σύμφωνα με το απόσπασμα πρακτικού της συνεδρίασης με αριθμό 459/26-10-2022 της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (Π.Δ.Μ.), το οποίο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο του προγράμματος ΔΙΑΥΓΕΙΑ και έλαβε την απαιτούμενη από το νόμο δημοσιότητα, αναφέρονται τα μέλη της ερευνητικής ομάδας με επιστημονικά υπεύθυνη την κ. Μέλφου Κατερίνα. 
Κάλφας και Συνεργάτες
ORCID

Περιηγειθείτε στην ιστοσελίδα